Skip to content

Hieronder lijsten we met mondjesmaat de sprekers van ANNACON 0x7E7 op. Het zijn stuk voor stuk schatten van mensen die zich belangeloos inzetten om hun kennis en ervaringen met jullie te delen. Wij zijn hen dan ook zeer dankbaar en zijn er van overtuigd dat u net als wij aan hun lippen zal hangen.

Evelien Schellekens

Cloud, Virtualisatie, DevOps, Ansible, Terraform, Kubernetes, Containers, GitLab en Elastic. Het is de wereld waar Evelien in zwemt. En dat zowel letterlijk als figuurlijk want dit jonge geweld legt zichzelf in het dagdagelijkse leven een strikt ritme op waar fysieke uitdagingen een onlosmakelijk onderdeel van zijn. Het maakt haar alleen maar nog meer gedreven en gefocust wanneer ze tijdens haar dagtaak oplossingen bedenkt op automatisatie- en datavraagstukken die bij haar klanten leven.

Hou u vast!

Sven Claessens

Er zijn van die mensen met een grote rugzak. Duizendpoot Sven is er zo één. Een beetje van alle markten thuis. Met een brein dat weinig rust kent, het hart op de tong en de kennis die hij zichzelf door de jaren heeft eigengemaakt een onmiskenbaar klankbord. En dat alles overgoten met een sausje droge humor. Eén ieder die reeds aan zijn lippen heeft mogen hangen, kan het beamen. Deze man brengt altijd een boodschap die stemt tot nadenken.

Bent u er klaar voor?

Veerle Peeters

Zingen geeft energie. Maar een warme en gedreven persoon zoals Veerle geeft nog meer energie. Zeker wanneer Veerle voor een leergierig publiek staat ontpopt ze zich tot een bevlogen redenaar die inspireert en overtuigt. Geen enkel beleid rond informatiebeveiliging is compleet zonder het menselijke aspect mee in de vergelijking op te nemen. Veerle weet als geen ander hoe dit best binnen een bedrijfscontext aan te pakken.

Zeg niet human risk, maar zeg human opportunity!

Jean-Francois Maes

Ziehier Jean-Francois. Jonge, ambitieuze kerel wiens capaciteiten een heel kleurenpalet bestrijken maar die toch vooral uitblinkt in rood, blauw en purper. Zijn dieptechnische kennis over hoe onze huidige computersystemen werken, gebruikt hij vooral om te illustreren waar de hiaten zitten in onze verdediging en wat we daar aan kunnen doen. Dit doet hij voor klanten maar deelt hij ook met een breder publiek tijdens zijn SANS Institute cursussen. En dat allemaal met een grote aanstekelijke grijns.

Neem alvast een handdoekje mee om het angstzweet van uw voorhoofd te vegen!

Catherine Van de Heyning

De tijd wacht op niemand. Tenzij je Catherine Van de Heyning heet. Hoe krijg je anders twee jobs, een engagement bij de UN en een gezin gecombineerd? Het houdt Catherine in ieder geval niet tegen om zich op een doeltreffende manier in te zetten tegen allerlei vormen van onrecht waar we als mens vandaag mee geconfronteerd worden.

Wij zijn dan ook, samen met u, zeer verheugd en trots dat deze groothartige dame de tijd wil nemen om een stukje van haar wereld met ons te delen.

Philippe Bogaerts

Waar moet je beginnen om deze éminence grise voor te stellen? Deze man is zo incontournabel dat de cloud in een hoekje zit te huilen wanneer hij even niet beschikbaar is. “When Philippe talks, the containers listen” is nog zo’n vaak gehoorde uitspraak. En ondanks die sterrenstatus is Philippe de eenvoud zelve gebleven. Geen gezever, gene politiek. Gewoon blijven verdiepen en kennis delen.

Heerlijk om naar de bagage van deze man uit te kijken!

Wendy Roodhooft

Hoe gaat een mens om met de beveiliging van een berg persoonlijke medische data, een hoop levensreddende apparatuur en een netwerk om beiden zonder onderbreking met elkaar te verbinden? Een serieuze uitdaging waar velen niet aan willen beginnen. Voor Wendyis het echter dagelijkse kost. En ze slaagt er wonderwel in om vanuit haar rol, balancerend tussen technologie en beleid, de juiste oplossingen te vinden en deze kennis ook met andere zorginstellingen te delen.

Zeer benieuwd om het verhaal van deze geëngageerde dame te aanhoren!

Reinaert Van de Cruys

Phishing, smishing, vishing, whaling, MFA, VPN, firewall,… Doe dit niet, doe dat niet. Wordt u er ook een beetje nerveus en moedeloos van?

Hoog tijd om dan eens naar Reinaert te komen luisteren. Deze jonge kerel legt op een heldere manier uit waar het op staat en dit op een manier waar leken smachtend naar uitkijken. Dit is niet de geek waar je gillend van gaat lopen op het moment je een eenvoudige vraag stelt. Als ethisch hacker is deze charismatische man technisch onderlegd maar weet hij zijn inzichten op de juiste manier te vertalen op maat van zijn doelpubliek.

Bevrijdt u van het juk van de nietsontziende geek en kom aan deze lippen hangen! Het zal u deugd doen.

Marilyn Vandermarliere

Begin dit jaar werd de stelling dat hacken vanaf nu in België legaal is door allerlei media gretig gecopieerd. Hopelijk heeft u bij deze ook uw wenkbrauwen gefronst en bent u niet plotsklaps als een digitaal inbreker wild tekeer gegaan. Gelukkig is er nog Marilyn die ons een duidelijk raamwerk omtrent gecoördineerde bekendmaking komt voorstellen waardoor u perfect te weten komt wat kan en wat niet kan en welke rol u daar zelf in kan spelen.

Hou u dus nog even in voordat u Kevin Mitnick-gewijs bij uw buren gaat aankloppen!

Rey Olson

Het aantal toepassingen dat gebruik maakt van blockchaintechnologie blijft toenemen. Zoals zo vaak is een technologie op zich één ding maar de toepassing ervan een ander. En daar loopt het nu net vaak mis. Hoe bent u er zeker van dat de partij die de toepassing beheert waar u data of financiële activa aan toekent de juiste maatregelen omtrent informatiebeveiliging heeft genomen? Rey Olson maakt u wegwijs in wat er allemaal misloopt in het land van de blockchain en zijn toepassingen.

Neem alvast een dozeke Imodium mee!